Produse de calitate pentru școala modernă!

Pentru ofertă personalizată vă rugăm scrieți-ne pe adresa office@stiefel.ro

PASCO experiment de conservare a energiei
PASCO experiment de conservare a energiei
20 50000 Lei

PASCO experiment de conservare a energiei

În acest experiment, legea conservării energiei este verificată prin măsurarea energiilor poziționale și cinetice ale unei mașini care se deplasează pe un deal și în buclă.
Mașina pornește din repaus pe diverse șine (munți, văi, cale dreaptă). Viteza mașinii este măsurată în diferite puncte de pe pistă prin intermediul unui fotogate conectat la un Smart Timer. Energia de poziție poate fi calculată din înălțimea măsurată și energia cinetică poate fi calculată din viteza măsurată. Energia totală este calculată și comparată în două puncte de pe pistă.
Înălțimea necesară pentru ca mașina să treacă doar prin buclă poate fi prezisă din fenomenele de retenție a energiei și de accelerație centripetă. Predicția poate fi testată pe roller coaster. Dacă mașina este eliberată din vârful muntelui astfel încât să treacă ușor prin vârful buclei, viteza mașinii poate fi măsurată în partea de sus a buclei pentru a calcula accelerația centripetă și greutatea aparentă (forța rezultată).
Există multe modalități de a configura un roller coaster. Puteți scrie în mod convenabil calcule sau puteți face marcaje pentru măsurarea înălțimii pe fundalul tablei albe. Ruloul rusesc PASCO diferă de jocurile tradiționale rusești în 3 lucruri: înălțimea și viteza vagonului sunt ușor de măsurat, pierderea de energie datorată fricțiunii este de numai 5%, iar mașinile pot rezista coliziunilor repetate cu podeaua.
https://www.pasco.com/file_downloads/Downloads_EX_Exper/EX-9935-Conservation-of-Energy.zip
Experimentul (în engleză) este gratuit pentru descărcare.
20 50000 Lei
Castigi PUNCTE BONUS in valoare de: 41000 Lei
Descriere
Perioada de livrare- 6-8 săptămâni.
Info produs
Termen de livrare:
6-8 săptămâni
Cod produs:
PS1041455
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Produse similare