Produse de calitate pentru școala modernă!

Pentru ofertă personalizată vă rugăm scrieți-ne pe adresa office@stiefel.ro

PASCO Set de picături de ulei Millikan
PASCO Set de picături de ulei Millikan
22 37800 Lei

PASCO Set de picături de ulei Millikan

Experimentul picăturii de ulei Millikan este unul dintre cele mai populare experimente din fizica universității din mai multe motive: teoria experimentului este simplă și ușor de înțeles prin măsurarea unei constante atomice fundamentale cu o metodă care i-a dat inventatorului său, Robert Millikan, un Premiu Nobel în domeniul electric pentru unul sau mai mulți electroni. o demonstrație șocantă a naturii cuantificate a electricității pe picăturile de petrol. Perioada de livrare- 6-8 săptămâni.
22 37800 Lei
Castigi PUNCTE BONUS in valoare de: 44756 Lei
Descriere
Pentru a reuși experimentul clasic al lui Millikan, este necesară o vizibilitate clară a picăturii și o derivare scăzută a picăturilor. Dispozitivul PASCO folosește un sistem optic pre-construit și un condensator special pentru a crea aceste condiții. Acuratețea experimentului de scădere a uleiului depinde de cât de precis studentul este capabil să măsoare următoarele variabile: tensiunea armei, separarea armei, creșterea și scăderea distanței de cădere și timpul, temperatura, densitatea uleiului etc. În timpul proiectării și producției, am acordat o atenție deosebită recompensării celor mai mari eforturi ale elevului cu cele mai precise rezultate de măsurare posibile. De obicei, un cursant atent poate obține rezultate cu o precizie de 3% sau mai mare din valoarea acceptată. Distorsiunea minimă a câmpului electric - o gaură de picătură de 0,5 mm diametru în arma superioară capacitivă provoacă o modificare neglijabilă a câmpului electric. Sursa de ionizare - sursa alfa de toriu-232 poate fi activată printr-un comutator pe partea laterală a camerei. Această sursă modifică încărcătura picăturii de ulei. Gură de picurare împiedică pătrunderea picăturilor suplimentare în cameră după începerea experimentului. Suprafața lustruită a distanțierelor de armătură minimizează absorbția luminii (și absorbția căldurii) de pe peretele camerei. Ușor de curățat - Sistemul de condensare poate fi ușor demontat pentru curățare și monitorizare.

Caracteristici:
Conectori termistor - Conectați un contor de rezistență pentru a monitoriza temperatura din cameră. Un termistor este încorporat în brațul inferior al camerei.
Trei poziții la nivel de cameră: Ionizare PORNIT, Ionizare OPRIT și Spray (permite aerul să fie expulzat când sunt introduse picături) .
Cameră de monitorizare a picurării - Designul unic minimizează căldura de evaporare a picăturilor și mișcarea picăturilor datorită fluxurilor de aer externe.
Microscop de observare: 30x, microscop cu lumină verticală, cu inel de focalizare.
Focalizarea reticulului: linia reticulului separată și gravarea de precizie oferă linii clare, ușor de observat, cu 0,5 mm mai mari și 0, 1 mm în trepte mai mici.
Conectori de tensiune a armamentului: Conectați o sursă de alimentare pentru a încărca armamentele din interiorul camerei.
Comutator de încărcare a brațului brațului: permite operatorului să aducă armamentele la orice polaritate sau masă. Cutia de comutare este separată pentru a reduce vibrațiile.
Lampă halogenă luminoasă de 5 wați: cu lentile convexe și o oglindă reflectorizantă, sistemul de iluminare prin picurare asigură lumină maximă și căldură minimă pentru volumul de picurare.
Nivelul bulei: asigură faptul că dispozitivul este la nivel.
Cleme și șuruburi pentru tije: pot fi montate pe suportul de tijă mare PASCO. Poate fi folosit pentru a ridica dispozitivul la nivelul ochilor.
Tabelul de rezistență al termistorului: Pentru conversia rapidă a valorilor rezistenței la grade Celsius. Ac de focalizare: Când este plasat în cameră, acul de focalizare permite lampii să lumineze centrul camerei. și concentrați-vă pe centrul camerei de mărire.

Accesorii:
Instrument de picurare ulei Millikan cu comutator
Ulei mineral nevolatil și atomizor
Adaptor CA, 100-240 VCA până la 12 VDC, 1,0 A

Specificații:
Tensiunea maximă a armamentului: 500 VDC
Lampă: 5 W, 12 V
Separarea liniei de rețea: spațiu mai mare de 0,5 mm
Spațiere cu 0,1 mm mai mică
Distanța dintre plăci: 7,62 mm
Diametrul plăcii: 60 mm
Info produs
Termen de livrare:
6-8 săptămâni
Cod produs:
PS1040271
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Produse similare