Produse de calitate pentru școala modernă!

Pentru ofertă personalizată vă rugăm scrieți-ne pe adresa office@stiefel.ro

PASCO Set de inerție de rotație
PASCO Set de inerție de rotație
2 35000 Lei

PASCO Set de inerție de rotație

Trusa permite elevilor să examineze factorii care determină viteza unui corp care cade pe o rampă. (Forma corpului și distribuția greutății). Perioada de livrare- 6-8 săptămâni.
2 35000 Lei
Castigi PUNCTE BONUS in valoare de: 4700 Lei
Descriere
Pachetul include:
Set cu diametrul exterior de 10 cm (sferă, inel, disc)
Set cu diametru exterior de 5 cm (sferă, inel, disc)
Mecanism de declanșare
Cum functioneaza?
Două obiecte de diferite forme (cum ar fi un inel și un disc), dar cu aceeași rază, sunt rulate pe o pantă. Aflăm că ajung în partea de jos a pantei în momente diferite, deoarece inerția lor de rotație este diferită. Partea dreaptă a mecanismului de eliberare este capabilă să mențină corpurile nemișcate pe rampă până când studentul care face experimentul decide cine vrea să le scoată din starea lor de repaus. Datorită mecanismului de eliberare, cele două corpuri vor porni din aceeași poziție, în același moment, pe pantă.
Dacă se vor elibera două corpuri cu raze diferite (de exemplu, discul mic și discul mare), capătul „în trepte” al mecanismului de eliberare asigură faptul că cele două obiecte sunt ținute în aceeași poziție până la declanșare.
În timpul experimentului, elevii învață că viteza corpurilor care cad pe o pantă nu depinde de masa sau raza lor. Rezultatul este determinat de forma și distribuția masei corpurilor. Sfera ajunge mai întâi în partea de jos a pantei, urmată de discul al doilea și apoi inelul ultimul.
Experimentul poate fi făcut și mai interesant concurând cu sfera utilizată în experimentele dinamice. Căruciorul va câștiga apoi cursa, deoarece doar o mică parte din greutatea căruciorului se va roti în timpul coborârii.
Info produs
Termen de livrare:
6-8 săptămâni
Cod produs:
ME-9774
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!
Produse similare